Blogosfera culinara

Scoici Saint Jacques – scurtă călătorie în Suedia

Postat pe: Adi Hadean Data: 09.05.2025

Am sărbătorit Ziua Europei, chiar în bucăria mea, gătind am gătit Scoici Saint Jacques cu...articol complet

Curs Initiere In Cofetarie – Diploma Recunoscuta

Postat pe: Pastry Workshop Data: 08.05.2025

Daca îți dorești să înveți cofetărie de la zero, dar te-ai pierdut printre rețete de pe...articol complet

Gnudi – găluștele italiene din ricotta și spanac

Postat pe: Adi Hadean Data: 08.05.2025

Când vine vorba de Ziua Europei, gnudi este rețeta pe care n-ai vrea s-o ratezi căci îți va...articol complet

Creveți Saganaki – o călătorie pe malul Egeei

Postat pe: Adi Hadean Data: 07.05.2025

Dacă până acum v-am invitat fie în călătorii culinare exotice, fie în unele mai cunoscute...articol complet

Banitsa – plăcinta cu brânză din inima Bulgariei

Postat pe: Adi Hadean Data: 06.05.2025

De Ziua Europei, am ales să aduc în farfurie o rețetă care ne arată cât de bogată și...articol complet

Papanasi fierti

Postat pe: Rocsy in bucatarie Data: 05.05.2025

 Saptamana trecuta imi venise o mare pofta de papanasi, mai ales ca luasem si niste branza...articol complet

Mușchiuleț de porc rumenit cum se cuvine

Postat pe: Adi Hadean Data: 05.05.2025

Mâncarea simplă, cinstită, făcută cu mâna ta – asta e tot ce trebuie. Iar dacă ai o...articol complet

Spaghete cu dovlecei si creveti

Postat pe: Rocsy in bucatarie Data: 28.04.2025

 Ce am pregatit dupa mesele cu de toate de Paste? M-am oprit la aceste spaghete cu dovlecei...articol complet

Cotlet de berbecuț cu sparanghel

Postat pe: Adi Hadean Data: 28.04.2025

Astăzi gătim ceva rapid, gustos și de sezon. Un cotlet fraged de berbecuț și un sparanghel...articol complet

Samosas crocante și chutney de roșii

Postat pe: Adi Hadean Data: 26.04.2025

Acum câteva zile, mi s-a făcut dor de un preparat super savuros, pe care să-l pot lua cu mine...articol complet

Plăcinte rumene cu ciuperci

Postat pe: Adi Hadean Data: 25.04.2025

Când tema e „nu-i nevoie de tacâmuri”, știi că urmează ceva savuros, simplu și de luat...articol complet

Coșulețe crocante cu brânză și gem de smochine

Postat pe: Adi Hadean Data: 23.04.2025

Aceste coșulețele crocante cu brânză și gem de smochine sunt o alegere foarte inspirată...articol complet

Mini tarte cu crème brûlée – un desert elegant

Postat pe: Adi Hadean Data: 22.04.2025

Produsele de candybar se numără printre favoritele mele, sunt mici, delicate ca o domnișoară...articol complet

Lipii cu pastă de ouă cu ton și sardine

Postat pe: Adi Hadean Data: 18.04.2025

Sărbătorile pascale vin adesea cu mese îmbelșugate și… un surplus de ouă fierte. Le...articol complet

Crochete crocante de pui – să nu risipești

Postat pe: Adi Hadean Data: 17.04.2025

Transformă friptura de pui rămasă de la masa de Paște în crochete crocante, aromate și...articol complet

Crochete de cartofi cu miel și chimichurri

Postat pe: Adi Hadean Data: 16.04.2025

Aceste crochete absolut delicioase se potrivesc perfect cu tema de astăzi, ”și resturile...articol complet

Leftover Delight – Rustic Quiche

Postat pe: Adi Hadean Data: 15.04.2025

Pentru că și resturile merită respect… o temă minunată, din care ne putem inspira cu...articol complet

Ton proaspăt, morcovi și salată de alge

Postat pe: Adi Hadean Data: 14.04.2025

Am pregătit o farfurie echilibrată, cu ingrediente puține, dar de calitate: ton proaspăt,...articol complet

Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba, fara coacere

Postat pe: Rocsy in bucatarie Data: 14.04.2025

 Cum este un cheesecake cu ciocolata alba si capsuni? Va spun eu, demential de bun! Cremos,...articol complet

Piure de cartofi cu piept de pui la cuptor

Postat pe: Gourmandine Data: 12.04.2025

Ingrediente (pentru 2-3 porții): Pentru piureul de cartofi: – 800 g cartofi – 50 g...articol complet