Checul se face foarte simplu. Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, după care se adaugă treptat 50 ml ulei (ca și cum ați face maioneză), apoi 50 ml de apă rece și praful de sare. Albușurile se...
Pe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat.
Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și se lasă pe foc potrivit să se înmoaie, amestecând din când în când....
Ouăle împreună cu zahărul și praful de sare le-am mixat până și-au dublat volumul, peste care am turnat încet untul și laptele, amestecând continuu. Separat făina am cernut-o cu praful de copt, apoi am adăugat zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie....
Albușurile le-am bătut spumă împreună cu cele 6 linguri de zahar până se formeză un moț pe paletele mixerului :)) apoi se adaugă gălbenușurile frecate cu 2 linguri de zahăr, plicul de zahăr vanilat, nuca măcinată și se cerne făina amestecată cu praful de copt....
Am pregătit ingredientele să-mi fie la îndemână, am tocat nucile, ciocolata am rupt-o în bucăți și împreună cu untul tăiat bucăți le-am pus să se topească pe bain-marie.
Într-un castron am amestecat făina cu praful de copt și le-am lăsat deoparte....
Iaurtul se prepară în câteva secunde și merită toate laudele. Este savuros, delicios și ușor.
Se toarnă într-un pahar sau bol 200 g de iaurt, peste care se pune gemul de afine și siropul de zmeură. Se savurează dimineața alături de un croissant. Frunzele de...
Găleata mea cu prune fără sâmburi (mulțumesc mamei pentru asta) cântarea aproximativ 4,5 kg. Dacă fructele nu sunt foarte coapte și dulci se poate adăuga până la 100 g de zahăr pentru fiecare kg de prune. Eu am pus câte 50 g/kg, adică 200 g zahăr.
Fructele...
Pentru inghețata de mango și banane cu cardamom am curățat fructele, le-am tăiat în cuburi și împreună cu celelealte ingrediente le-am mărunțit și amestecat bine cu ajutorului unui blender. Am turnat amestecul pentru înghețată într-o formă de plastic cu...
Am amestecat ingredientele până am obținut un aluat un pic mai consistent decât cel pentru pandișpan (nu curge, dar poate fi luat cu lingurița).
La acest moment mie mi s-a părut că este prea gros aluatul și am adăugat 2 linguri de apă, dar cred că nu era necesar.
Am pus...
Vişinele le-am lăsat cam 15 min cu zahărul să-şi lase sucul apoi, le-am pus să fiarbă la foc mic aproximativ 1 oră, amestecând din când în când în dulceaţă. În ultimul sfert de oră am adăugat sarea de lămâie. Cel mai sigur este testul...
Pentru blat am separat ouăle, din care gălbenușurile le-am mixat cu 3 linguri de apă și zahărul, iar albușurile le-am bătut până au stat moț :)). Făina, praful de copt, cacaua și amidonul le-am amestecat și, mai apoi, cernut, peste compoziția de gălbenușuri, urmate de...
Piersicile le-am tăiat în sferturi, le-am pus în tigaia-grătar încinsă și le-am întors pe toate părțile până s-au pătruns și au devenit destul de moi (eu le-am încercat cu o scobitoare: dacă intră ușor prin bucata de piersică sunt gata).
Le-am...
Căpșunile și zahărul le-am pus într-o cratiță câteva ore să-și lase zeama, apoi le-am pus să fiarbă la foc mic, fără să amestec în dulceață (doar se scutură cratița din când în când).
Dulceața am lăsat-o să fiarbă,...
Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu ajutorul mixerului (puțin câte puțin) și coaja de lamaie, până obținem o cremă fină și pufoasă.
Pentru asamblarea prăjiturii, punem pe un platou prima foaie de...
Merele se curăţă, se taie felii groase şi se pun într-un vas cu apă sau se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.
Într-o tigaie se pun la caramelizat 3 linguri de zahăr, se adaugă o linguriţă de unt şi se pun feliile de mere (şterse în prealabil...
Chec cu mere
Checul se face foarte simplu. Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, după care se adaugă treptat 50 ml ulei (ca și cum ați face maioneză), apoi 50 ml de apă rece și praful de sare. Albușurile se...
Ștrudel cu mere și nuci
Pe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat. Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și se lasă pe foc potrivit să se înmoaie, amestecând din când în când....
Brioșe cu ciocolată și nuci
Ouăle împreună cu zahărul și praful de sare le-am mixat până și-au dublat volumul, peste care am turnat încet untul și laptele, amestecând continuu. Separat făina am cernut-o cu praful de copt, apoi am adăugat zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie....
Prăjitură Margareta
Albușurile le-am bătut spumă împreună cu cele 6 linguri de zahar până se formeză un moț pe paletele mixerului :)) apoi se adaugă gălbenușurile frecate cu 2 linguri de zahăr, plicul de zahăr vanilat, nuca măcinată și se cerne făina amestecată cu praful de copt....
Negrese cu nucă
Am pregătit ingredientele să-mi fie la îndemână, am tocat nucile, ciocolata am rupt-o în bucăți și împreună cu untul tăiat bucăți le-am pus să se topească pe bain-marie. Într-un castron am amestecat făina cu praful de copt și le-am lăsat deoparte....
Iaurt cu gem din fructe de pădure
Iaurtul se prepară în câteva secunde și merită toate laudele. Este savuros, delicios și ușor. Se toarnă într-un pahar sau bol 200 g de iaurt, peste care se pune gemul de afine și siropul de zmeură. Se savurează dimineața alături de un croissant. Frunzele de...
Magiun de prune
Găleata mea cu prune fără sâmburi (mulțumesc mamei pentru asta) cântarea aproximativ 4,5 kg. Dacă fructele nu sunt foarte coapte și dulci se poate adăuga până la 100 g de zahăr pentru fiecare kg de prune. Eu am pus câte 50 g/kg, adică 200 g zahăr. Fructele...
Înghețată de mango și banane cu cardamom
Pentru inghețata de mango și banane cu cardamom am curățat fructele, le-am tăiat în cuburi și împreună cu celelealte ingrediente le-am mărunțit și amestecat bine cu ajutorului unui blender. Am turnat amestecul pentru înghețată într-o formă de plastic cu...
Brioșe cu gem
Am amestecat ingredientele până am obținut un aluat un pic mai consistent decât cel pentru pandișpan (nu curge, dar poate fi luat cu lingurița). La acest moment mie mi s-a părut că este prea gros aluatul și am adăugat 2 linguri de apă, dar cred că nu era necesar. Am pus...
Dulceaţă de vişine
Vişinele le-am lăsat cam 15 min cu zahărul să-şi lase sucul apoi, le-am pus să fiarbă la foc mic aproximativ 1 oră, amestecând din când în când în dulceaţă. În ultimul sfert de oră am adăugat sarea de lămâie. Cel mai sigur este testul...
Tort „Pădurea Neagră”
Pentru blat am separat ouăle, din care gălbenușurile le-am mixat cu 3 linguri de apă și zahărul, iar albușurile le-am bătut până au stat moț :)). Făina, praful de copt, cacaua și amidonul le-am amestecat și, mai apoi, cernut, peste compoziția de gălbenușuri, urmate de...
Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci
Piersicile le-am tăiat în sferturi, le-am pus în tigaia-grătar încinsă și le-am întors pe toate părțile până s-au pătruns și au devenit destul de moi (eu le-am încercat cu o scobitoare: dacă intră ușor prin bucata de piersică sunt gata). Le-am...
Dulceață de căpșuni
Căpșunile și zahărul le-am pus într-o cratiță câteva ore să-și lase zeama, apoi le-am pus să fiarbă la foc mic, fără să amestec în dulceață (doar se scutură cratița din când în când). Dulceața am lăsat-o să fiarbă,...
Prăjitură cu foi cu miere de albine
Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu ajutorul mixerului (puțin câte puțin) și coaja de lamaie, până obținem o cremă fină și pufoasă. Pentru asamblarea prăjiturii, punem pe un platou prima foaie de...
Tort de mere
Merele se curăţă, se taie felii groase şi se pun într-un vas cu apă sau se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. Într-o tigaie se pun la caramelizat 3 linguri de zahăr, se adaugă o linguriţă de unt şi se pun feliile de mere (şterse în prealabil...