Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1818
PRIETENI332
Retete / Mezel de casa

Piept de porc fiert in zeama de varza

In Mezel de casa la 30 Ian 2019

Bucata de piept daca este inghetata, o lasam la dezghetat, apoi o asezam intr-o oala incapatoare ( 10 l), peste turnam zeama de varza, adaugam sare si boabele de piper si punem oala sa fiarba la foc domol, dupa cca 2 ore adaugam si otetul si mai lasam sa fiarba cca 2 ore. Scoatem pieptul de porc...

Sunca afumata

In Mezel de casa la 22 Dec 2013

Dupa ce porcul a fost sacrificat,parlit si ciobanit se trece la formarea suncilor.Se inlatura surplusul de grasime,se portioneaza si se aseaza intr-un vas incapator.Se toarna saramura peste sunci si se lasa pana a doua zi.Se scot din saramura,se zvanta si se leaga cate doua pentru a fi agatate in...

Toba de casa

In Mezel de casa la 22 Dec 2013

Pentru ca am facut mai multa, sa impartim, cu mama, cu surorile, am mai cumparat organe, fata de cele ale porcului sacrificat. Se pun organele la fiert intr-un tuci mare, se adauga si sare. Din cand in cand se ia spuma formata. Se lasa sa fiarba pana incepe sa cada carnea si soriciul de pe...

Sunca cu boia

In Mezel de casa la 22 Dec 2013

Gusa de porc afumata se pune intr-o cratita, se acopera cu zeama de varza, se adauga boabe de piper, de mustar, cimbru, foi de dafin si se pune cratita pe foc, la fiert, cca 2 ore la foc domol. Cand s-a fiert, tavalim bucatile de gusa prin boia iute, se strivesc niste catei de usturoi si se...

Lebar

In Mezel de casa la 19 Dec 2013

Mai intai punem la fiert organele, intr-un tuci incapator, adaugam sare in apa in care fierb, nu foarte multa. Cand au fiert se lasa sa se raceasca bine, dupa ce au fost scoase din zeama in care au fiert, e recomandat de pe o zi pe alta. Zeama in care au fiert nu se arunca. Se dau organele la...

Carnati de casa

In Mezel de casa la 30 Ian 2013

De obicei fac carnati cand taiem porcul, la mama acasa. Se alege carnea pentru tocat, de pe ici, de pe colo, sa fie si cu grasime. Se toaca carnea, se condimenteaza in functie de preferinte, mai sarat, piperat, usturoiat, eu ii cam fac ''trotil'', asa sa-ti ia gura foc, nu mult, dar sa simti ca...

Afisate 1 - 6 din 6 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Azi o să mai primești pe lângă mărire și noi comisioane care vor putea ajunge la 15% din salariul de bază. Ah scuze, cred că horoscopul ăsta era destinat nemților

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]