La Rambla / Bucuresti

Adresa: Grigore Alexandrescu 8
Telefon: 0765.555.833
Site: http://www.facebook.com/La-Rambla-Seafood-and-Spanish-Cuisine-216565098499653/
Email:
Specific:
Rafinament, savoare, dar mai ales diversitate si bun gust! Aceasta ar fi descrierea pe scurt a ceea ce inseamna si isi propune sa fie La Rambla.



Denumit dupa faimoasa strada din centrul Barcelonei, La Rambla va aduce traditia si specialitatile Peninsulei Iberice, in orice preparat, pentru ca fiecare sa se bucure de o experienta culinara de neuitat!



Imbinarea bucatariei traditionale spaniole, prezentarea ei intr-o maniera vie si contemporana, si reinventarea acesteia intr-un cadru romanesc, este o provocare continua, dar si o experienta minunata, atat pentru noi, cat si pentru clientii nostri.



La Rambla prezinta arta culinara intr-un cadru de poveste care va invita sa descoperiti impreuna cultura, traditia si mai ales delicatesele variate ale Spaniei.



Fiecare produs din meniu este atent preparat, dupa retete traditionale, folosindu-se doar ingrediente de cea mai buna calitate.

Am revenit in toamna la La Rambla, dupa ce fusesem la ei si in primavara, pentru ca mi-au spus ca au adus un bucatar spaniol, asteptandu-ma, deci, ca mancarea sa fie mai buna. Nu a fost, ba dimpotriva... Supa de fructe de mare a fost destul de buna, desi nu cine stie ce; cocktailul de fructe de mare a fost bun, insa vita a fost degeaba: nici carnea prea buna, nici bine facuta, nici sosul. Meniul e imens, nu stiu de ce l-au facut asa. Preturile sunt asa si asa, insa pentru pranz au niste meniuri ieftine cu mancare banala, un fel de bucatarie urbana - romaneasca - nedefinita.



Am vazut ca au schimbat decorurile, arata mai bine acum. Au facut si terasa din spate, e destul de mare, vara trebuie sa fie placut acolo. Mesele sunt mici, a fost cam incomod, mai ales ca ne-au adus mancarea pe niste platouri disproportionat de mari fata de standardul restaurantului, ca la marile restaurante de lux, de nu puteam sa facem vreo miscare fara sa ne uitam ce am rasturnat sau dat pe jos.



La Rambla e, deci, un compromis intre un restaurant cu bucatarie spaniola traditionala si un restaurant de proximitate, un fel de cantina de pranz pentru miile de corporatisti din zona. Nu are legatura cu bucataria fina, si nici nu isi propune asa ceva, de vreme ce au tiparit un meniu cat cartea de telefon. (GB – octombrie 2014)