Gambrinus / Bucuresti

Adresa: Bv. Elisabeta 38 (Hotel Cismigiu)
Telefon: 0744.315.110, 031.403.05.00
Site: http://www.berariegambrinus.ro
Email:
Specific:
Berarie cu istorie si traditie.

Beraria Gambrinus ocupa latura dinspre Brezoianu a parterului nou renovatului Hotel Cismigiu, cu intrarea chiar pe colt. A fost refacut cu trimitere la vremurile vechi, nu stiu daca a fost vorba chiar despre o restaurare, dupa original, probabil ca nu. Oricum, arata bine, desi locul e cam ingust si chiar daca e plin nu are atmosfera tipica de berarie, in care lumea multa agitatia sunt atractiile principale.



Meniul de la Gambrinus e cel la care te astepti, plin cu carne, carnati, carnaciori, mici si alte asemenea. Si mancarea e cam la fel ca prin toate celelalte restaurante "cu specific traditional", sau "cu specific romanesc" din Bucuresti, adica fara gust. Noi am luat tocanita, mici, carnaciori albi, carnati de casa, varza calita, adica lucruri care ii ies mai gustoase oricarei gospodine de la bloc atunci cand le face pe aragazul ei de acasa, nu se stie de ce...



Preturile nu sunt mari, dar daca nu esti atent se aduna si o masa in doi sare repede de 200 de lei. Serviciul ne-a placut, cu niste chelneri si chelnerite naturali si chiar dornici sa ne fie bine. Bucataria e cam lenta la Gambrinus, astepti mult pentru niste lucruri simple, chiar daca restaurantul e gol.



Asadar, nu e cazul sa puneti Beraria Gambrinus pe lista restaurantelor din Bucuresti la care vreti sa mancati cu adevarat "romaneste". Puteti pacali niste straini, care ar putea sa fie chiar impresionati de atmosfera si mancare, combinate, asa cum sunt si cand merg prin alte asemenea locuri din oras.